Gastmadammeke Billie Alice

Het Kiekje van MADAM MIEN | De situatie die zo heerlijk absurd was maar vooral een symbolische weergave van mijn leven op dit moment.

Lieve Madam Mien,

Een helder inzicht.. het komt zo af en toe ineens vanuit de luwte of, zoals laatst, als een wervelstorm aanzetten.

Jij staat op de zorgvuldig uitkozen plek in mij huiskamer, stuiterend (zoals ik je ken) van enthousiasme klaar voor de ‘klik’. De bedoeling is om een portret kiekje van je te maken voor op de Madammien blog. Aangezien het al rond etenstijd is heb ik voor het gemak alvast het vuur flink hoog gedraaid met een pannetje lekkers. Ik schenk ons allebei een koud wijntje in…vrolijk muziekje erbij…So far so good…. Jij houdt de pollepel half voor je gezicht, nu nog een guitige blik erbij…en de 1e klik klinkt…gepaard met gejengel vanuit de andere kant van de kamer. Oja, de kids, liepen hier ook nog rond, mijn schatjes en als ze hongerig zijn zo op het einde van de dag, zijn ze niet op hun best wanneer ze door mij ‘los’ gelaten worden. Hier vind ik een snelle oplossing voor door ze wat worteltjes toe te werpen. Gesis uit de pan…roeren…pittig gebakken is ook lekker. Dat brengt me weer terug bij jou, camera in de aanslag en jij trekt nog eens een gezicht op z’n Wilma’s …klik… K@#$%^ ik wordt helemaal dol van het geluid van Ingo, mijn kat, die is dement (best zielig af en toe, maar vaak gaat het redelijk) en denkt momenteel dat hij een kikker is, een hongerige kikker. Hup eventjes tussendoor de voerbakjes van de katten vullen. Ondertussen probeer ik ook nog een soort van gesprek met je te voeren, geen idee waarover maar het is heerlijk gezellig. Waar waren we…..Ohja de pollepel..en jij..klik klik…ik moet nog even roeren in de pan..en de ukkiepukkies nog eens sussen..Arka (onze witte herder, die het hele tafereel afmaakt door aan de achterdeur te krabben..dat is zijn manier van aankloppen) even binnen laten… nog een laatste klik…PERFECT.

En daar was het inzicht: deze situatie is een hele juiste weergave van mijn leven op dit moment. De heerlijke chaos en mijn zoektocht naar de balans bij het naleven van mijn fotografische ambities in combinatie met gezin, vrienden en vrije tijd. Gelukkig vinden deze aspecten meestal niet op hetzelfde tijdstip en locatie plaats…ABSURD was het….maar voor jou maak ik graag een uitzondering ;-) en in de chaos ontstaan dingen, ik hou ervan.

DE INGREDIENTEN VAN DEZE SETTING WAREN PERFECT eentje voor in de boeken en zo passend bij jou: HYSTERISCH. Ik kijk naar de foto’s; dit is Wilma en Wilma is Madam Mien.

Wilma je bent me een portret en zeker niet te vangen in 1 beeld, dat zouden we dus vaker moeten doen. ;-)

Liefs Marieke

Billie Alice Fotografie

Be first to comment